09-04-2020

Stopper det aldrig?

Det er en rene svir at bruge et par dage i Lalandia i vinterferien. Især når man som jeg har halvstore børn, der holder ferie. Derfor var det ikke nogen svær beslutning at pakke et par tasker og sætte kuren mod Lolland.

Det var alt sammen helt kringeling. Efter endte strabadser i vandet, havde jeg glædet mig til at indtage en burger, men det kunne ikke lade sig gøre. Men jeg kunne få sandwich med kylling og kalkun bacon, wrap med kylling, nachos med kylling osv. Mit gæt er, at omkring 70 procent af menukortet var kylling eller kalkun.

Jeg spurgte en medarbejder i restauranten, der glædestrålende fortalte at alt deres kylling og oksekød var halal.

Jeg ringede her efter til Lalandia Rødby og blev stillet videre til deres fødevareansvarlige, Fini Jørgensen, der oplyste at deres kylling og kalkun var halal, men dette var dog ikke til citat. Dog ville han sørge for at jeg blev kontaktet af en fra deres ledelse, og bad udtrykkeligt om at jeg ikke skrev noget før dette var sket.

Da jeg ikke som aftalt var blevet kontaktet torsdag, efter arbejdstid rykkede jeg Fini Jørgensen.

Gæt hvad han svarede. Jo, han ville gerne have, at jeg skrev igen, så han kunne sende mine spørgsmål til deres administrerende direktør, der så ville tage stilling til om han ønskede at medvirke. Men han ville først vide, hvilke medier jeg skrev til, hvad formålet var med min artikel, og hvem jeg henvendte mig til.

Tilbage står jeg med følelen af, at noget sker i Lalandia, som ledelsen ikke har lyst til at fortælle deres kunder. Der er ikke noget galt med kyllingesandwich eller nachos med kylling, og børn kan godt lide det. Men der er noget galt med den glidende overgang fra dansk madkultur i en dansk restaurant til mad fra de varme lande. Også selv om badelandet er subtropisk. Kunderne er stadig hovedsagligt danske, selv om jeg bemærkede flere damer pakket ind i noget, er ikke har nogen lighed med badetøj.

Del siden